KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

"Czytam z klasą lekturki spod chmurki"

W naszej szkole na rok szkolny 2020/2021 wprowadzona została Innowacja Pedagogiczna "Czytam z klasą lekturki spod chmurki". O projekcie słyszeliśmy już w ubiegłym roku szkolnym, realizowała go wtedy ze swoją klasą p. Agnieszka Tarajkowska.
Jest to tym razem projekt międzynarodowy - projekt autorstwa Honoraty Szaneckiej - upowszechniający czytelnictwo wśród uczniów klas I-III, którego założeniem jest zachęcenie dzieci do czytania książek poprzez aktywną działalność edukacyjną oraz wzmacnianie więzi ze środowiskiem przyrodniczym, a także rozwijanie poczucia troski i odpowiedzialności za bliższe i dalsze otoczenie.
Innowacja prowadzona będzie przez wychowawców poszczególnych klas z poziomu I-III: p. Agnieszkę Tarajkowską, p. Sylwię Krajewską i p. Urszulę Walewską - zajęcia innowacyjne wychowawcy prowadzić będą ze swoimi klasami.
Innowacja będzie realizowana również w świetlicy szkolnej przez nauczycieli: p. Łucję Skorasińską - Maślankę, p. Małgorzatę Kubacką oraz Joannę Agatkę.
Innowacja nastawiona jest na kwestię ekologiczną, tak więc przy wyborze lektur nauczyciele skupiają się na zagadnieniach pokroju ekologii i przyrody w wąskim bądź szerszym znaczeniu. Zachęcamy do obserwowania wydarzeń szkoły, z pewnością pojawiać się będą fotorelacje z realizacji poszczególnych modułów innowacji w danych klasach oraz świetlicy.