KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Aktualności

Dyrektor Szkoły Podstawowej nr 46 im. Józefa Chełmońskiego w Łodzi ogłasza nabór  na wolne stanowisko urzędnicze: GŁÓWNY KSIĘGOWY.
Szczegóły oferty znajdują się na stronie BIP - OFERTY PRACY


Nasza szkoła przystąpiła do projektu ,,Zdalna Szkoła+ -wsparcie Ogólnopolskiej Sieci Edukacyjnej". To projekt realizowany przez Urząd Miasta Łodzi, dofinansowany z Funduszy Europejskich.
Więcej informacji na temat projektu znajduje się na stronie UMŁ.


Nasza szkoła zarejestrowana została na stronie www.empik.com/biblioteki, by wziąć udział w konkursie EMPIK'u pt. "1000 powodów, by czytać". Tegorocznym hasłem przewodnim konkursu jest "Czytam, bo...".
Każdego dnia, począwszy od 28 października do 30 listopada będzie można głosować na pracę naszej szkoły wyłącznie za pośrednictwem darmowej aplikacji mobilnej Empik. Taką aplikację należy pobrać na telefon/tablet i zarejestrować się w niej (sklep Play). Odszukać konkurs, następnie wybrać naszą szkołę i oddać głos na pracę naszej placówki.
Do wygrania mnóstwo atrakcyjnych nagród, w tym: 1000 książek do biblioteki szkolnej, czytniki PacketBook do e-booków oraz kąciki czytelnicze.
W tym roku, już każda zgłoszona szkoła otrzyma cenne nagrody: darmowe kody do wykorzystania przez nauczycieli oraz kody dla Rodziców uczniów na 30 dniowy abonament na lektury szkolne w Empik Go.
Ogłoszenie wyników konkursu nastąpi 7 grudnia 2020 r. Tak więc, mobilizujmy się i walczmy, bo naprawdę jest o co walczyć!

Koordynatorem projektu z ramienia naszej szkoły jest p. Agnieszka Tarajkowska. A plakat powstał w skutek przemyśleń uczniów klasy 2a na temat korzyści płynących z czytania. Natchnieniem dziecięcych ekspresji była realizacja Innowacji Pedagogicznej "Czytam z klasą lekturki spod chmurki".


W naszej szkole na rok szkolny 2020/2021 wprowadzona została Innowacja Pedagogiczna "Czytam z klasą lekturki spod chmurki". O projekcie słyszeliśmy już w ubiegłym roku szkolnym, realizowała go wtedy ze swoją klasą p. Agnieszka Tarajkowska.
Jest to tym razem projekt międzynarodowy - projekt autorstwa Honoraty Szaneckiej - upowszechniający czytelnictwo wśród uczniów klas I-III, którego założeniem jest zachęcenie dzieci do czytania książek poprzez aktywną działalność edukacyjną oraz wzmacnianie więzi ze środowiskiem przyrodniczym, a także rozwijanie poczucia troski i odpowiedzialności za bliższe i dalsze otoczenie.
Innowacja prowadzona będzie przez wychowawców poszczególnych klas z poziomu I-III: p. Agnieszkę Tarajkowską, p. Sylwię Krajewską i p. Urszulę Walewską - zajęcia innowacyjne wychowawcy prowadzić będą ze swoimi klasami.
Innowacja będzie realizowana również w świetlicy szkolnej przez nauczycieli: p. Łucję Skorasińską - Maślankę, p. Małgorzatę Kubacką oraz Joannę Agatkę.
Innowacja nastawiona jest na kwestię ekologiczną, tak więc przy wyborze lektur nauczyciele skupiają się na zagadnieniach pokroju ekologii i przyrody w wąskim bądź szerszym znaczeniu. Zachęcamy do obserwowania wydarzeń szkoły, z pewnością pojawiać się będą fotorelacje z realizacji poszczególnych modułów innowacji w danych klasach oraz świetlicy.


INFORMACJA NA TEMAT POWSZECHNEGO SPISU ROLNEGO


Zasady korzystania ze stołówki szkolnej w roku szkolnym 2020/2021-deklaracja obiady


Łódź przeciw przemocy
Epidemia koronawirusa oraz związany z nim przymus odosobnienia zintensyfikowały zjawisko przemocy domowej. Izolacja społeczna, przebywanie na niedużej powierzchni, niepewność finansowa oraz nasilający się lęk o przyszłość zdecydowanie wzmagają zjawisko. Pojawia się wiele emocji, z którymi trudno sobie poradzić. Lęk, strach, wszechobecne poczucie zagrożenia, niepewność, utrata kontroli, napięcie emocjonalne i stres wynikający z najnowszych doniesień medialnych to tylko niektóre z impulsów wywołujących agresję u osób dorosłych. Sprawcy przemocy czują się również bardziej bezkarni, bo możliwości bezpośredniej pomocy osobom doświadczającym krzywdy, są ograniczone.W związku z tym publikujemy informacje o tym jak przeciwdziałać przemocy w tym szczególnie trudnym dla wszystkich czasie: 

https://uml.lodz.pl/dla-mieszkancow/zdrowie/coronavirus-covid-19/lodz-przeciw-przemocy/
 https://uml.lodz.pl/dla-mieszkancow/zdrowie/coronavirus-covid-19/lodz-przeciw-przemocy/

Dyżury specjalistów w poradniach psychologiczno - pedagogicznych


Zmiana terminów przeprowadzania postępowania rekrutacyjnego i postępowania uzupełniającego na rok szkolny 2020/2021 do klas I publicznych szkół ponadpodstawowych i klas wstępnych

Terminy postępowania rekrutacyjnego do szkół ponadpodstawowych

Harmonogram postępowania rekrutacyjnego do szkół ponadpodstawowych


Całodobowa bezpłatna infolinia dla dzieci, młodzieży, rodziców i nauczycieli - 800 080 222.


Nasi partnerzy
Nasza szkoła w obiektywie