KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Archiwum 2015 / 2016

Uroczyste zakończenie roku szkolnego 2015 / 2016

Dnia 24 czerwca 2016r. w naszej szkole odbyła się uroczystość  zakończenia roku szkolnego 2015/2016. Pani dyrektor Barbara Cygan w swoim wystąpieniu podsumowała wydarzenia, które miały miejsce w tym roku szkolnym. Najlepsi uczniowie zostali uhonorowani nagrodami książkowymi. Gratulujemy wszystkim!...

Zakończenie sezonu łyżwiarskiego 2015 / 2016

Podsumowanie sezonu łyżwiarskiego oraz zawodów o Puchar SP 46 odbyło się dnia 23 czerwca 2016r. Wszyscy członkowie Uczniowskiego Klubu Łyżwiarskiego UKŁ SP 46, ich rodzice, nauczyciele, koledzy spotkali się na uroczystości wręczenia pucharów i dyplomów za współzawodnictwo oraz pożegnani...

II Międzyszkolny Turniej Piłki Nożnej

W dniu 17.06.2016r. na obiekcie KS "Orzeł " przy ulicy 6-go Sierpnia 71 odbył się II Międzyszkolny Turniej Piłki Nożnej o Puchar Rady Osiedla Stare Polesie w Łodzi . W zawodach klas IV-VI wzięło udział 5 drużyn ze szkół podstawowych: 26, 36, 152, 160 oraz reprezentacja naszej szkoły w następującym składzie: Fryd...

Bezpieczne wakacje

Dnia 14 czerwca 2016r. w ramach Bezpiecznych Wakacji na zaproszenie nauczycieli świetlicy  naszą szkołę odwiedzili ratownicy z Łódzkiego Wodnego Ochotniczego Pogotowia Ratunkowego . Uczniowie uczyli się jak wygląda algorytm postępowania przy osobie poszkodowanej. Młodzi ratownicy na sześciu stacjach pokazyw...

Bal klas szóstych

10 czerwca 2016r. klasy szóste na tradycyjnym balu żegnały szkołę. Był polonez, wspaniały poczęstunek przygotowany przez rodziców i "szampańska" zabawa....

Historia Łodzi z lego zbudowana

Dnia 9 czerwca 2016r. uczniowie klasy IB wzięli udział w projekcie "Historia Łodzi z lego zbudowana ". Uczniowie poznali sylwetkę słynnego łodzianina Juliana Tuwima , ze szczególnym uwzględnieniem lat dziecięcych spędzonych w Łodzi. Dzieci wysłuchały wiersza " Lokomotywa ", na podstawie którego w parach b...

Wycieczka klas IIA i IIC do Warszawy

Dnia 9 czerwca 2016r. klasy IIA i IIC pod opieką wychowawców E. Raczyńskiej i E. Frankiewicz oraz rodziców udały się na wycieczkę do Warszawy . Dzieci poznały stolicę Polski. Miasto historyczne, z wieloma godnymi siebie zabytkami, tętniące życiem. Siedzibę władz i wielu międzynarodowych instytucji. Zwiedz...

Dziękujemy za rok szkolny 2015 / 2016 w Archikatedrze

Do rozdania świadectw zostało już tylko kilkanaście dni! Z radością wzięliśmy udział we wspólnym dziękczynieniu podczas Eucharystii, którą dla społeczności naszej szkoły odprawił ksiądz Grzegorz Matynia. Msza święta w Łódzkiej Archikatedrze rozpoczęła się o 9.00. W oprawę liturgiczną  przygoto...

Klasy VA i VIA poznają historię Polski w Parku Ocalałych

Dnia 8 czerwca 2016r. klasy VA i VIA pod opieką swoich wychowawczyń pań Beaty Gęsikowskiej i Elżbiety Bolanowskiej poznawały historię Łodzi. Tym razem uczestniczyliśmy w grze miejskiej "Karski. Jan Karski" w Parku Ocalałych . Celem gry było przedstawienie wiadomości dotyczących historii II wojny światowej, Holocaustu, ...