KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

"Czytam, bo lubię"

Nasza szkoła przystąpiła do projektu edukacyjnego: "Czytam, bo lubię…". Celem projektu jest popularyzacja historii i upowszechnianie czytelnictwa wśród dzieci i młodzieży oraz budowanie postaw prospołecznych i proobywatelskich. Organizatorem projektu jest: Muzeum Tradycji Niepodległościowych w Łodzi oraz Wydawnictwo Literatura. W przedsięwzięciu zostaną wykorzystane następujące książki:

  • Jest taka historia. Opowieść o Januszu Korczaku autorstwa Beaty Ostrowickiej dla klas III-IV SP.
  • Niedokończona opowieść Pepe autorstwa Doroty Combrzyńskiej-Nogal (bohaterką książki jest Lala, mieszkająca w wielokulturowej społeczności na Wołyniu w czasie II wojny światowej oraz jej przyjaciółka Pepe – uciekinierka z getta, która jest ukrywana przed nazistami przez mamę Lali) dla klas V-VI SP.
  • Dzieci których nie ma autorstwa Renaty Piątkowskiej (książka opowiada o obozie dla dzieci przy ul. Przemysłowej w Łodzi, który funkcjonował w czasie II wojny światowej) dla klas VII-VIII SP i Szkół Średnich.

Projekt będzie realizowany w klasach IV- VIII pod opieką p. Hanny Lewandowskiej oraz w klasach III pod opieką p. Anny Kuzaniak i p.Kamili Mrówczyńskiej - Haładaj.