KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Ogłoszenia

Jak co roku zbieramy rzeczy dla podopiecznych Domu Małego Dziecka przy ulicy Drużynowej 3/5 w Łodzi.
Ten przedświąteczny czas, magia i nastrój zbliżających się świąt powodują, że jesteśmy jeszcze lepszymi ludźmi. Nie bądźmy obojętni! W ten przedświąteczny czas otwórzmy szeroko nasze serca dla tych, którzy potrzebują naszej pomocy! Maluszki z Domu Dziecka będą wdzięczne za:
• wszelkie środki higieniczne i pielęgnacyjne dla niemowląt, a zwłaszcza dla dzieci z alergiami skórnymi, a w szczególności: pampersy, chusteczki nawilżane i higieniczne, proszki do prania, płyny do płukania itp.,
• maty edukacyjne dla niemowląt,
• artykuły papiernicze,
• baterie - potocznie zwane paluszkami - do zabawek edukacyjnych.
Od 10.12- do 22.12 (w godzinach 9.00-15.00) będą wystawione w przedsionku szkoły pudełka, w których możecie zostawiać przyniesione rzeczy.
Dziękujemy!
Samorząd Uczniowski


Nadchodzi zima - ciężki czas dla kotów i psów przebywających w schronisku.
Jak co roku chcemy pomóc wszystkim Haukom i Miaukom poczuć ciepło ludzkich serc. Nie możemy im wszystkim dać domu, ale możemy sprawić, by było im ciepło, by miały pełne brzuszki. Prosimy Was abyście przyłączyli się do naszej akcji zbiórki darów dla zwierząt ze schroniska przy ulicy Marmurowej 4 w Łodzi.
Od 10.12- do 22.12 (w godzinach 9.00-15.00) będą wystawione w przedsionku szkoły pudełka, w których możecie zostawiać przyniesione rzeczy dla zwierzątek:
- karmę mokrą i suchą dla psów i kotów
- przysmaki dla psów i kotów
- koce
- akcesoria dla psów i kotów
UWAGA!!! Schronisko NIE przyjmuje: kołder, poduszek, gąbek, dywanów.
Wierzymy, że jak co roku, nie zawiedziemy się i nasi czworonodzy znajdą pod choinką wspaniałe prezenty i dzięki nam ich życie będzie troszeczkę lepsze.
Dziękujemy.
Samorząd Uczniowski


HO, HO, HO!!! DO WSZYSTKICH LUDZI DOBREJ WOLI
Drodzy Rodzice, Kochani Uczniowie, nasza szkoła dołączyła do akcji charytatywnej:
Uśmiech Dla Seniora DPS ZGIERZ
#akcja #prezentdlaseniora #DPSZgierz uśmiecha się i prosi o chwilę uwagi
Jak sami wiecie, od kilku miesięcy mamy sytuacje epidemiczną. Życie codzienne wielu z nas zostało wywrócone do góry nogami. Zagrożenie dotknęło również naszych kochanych seniorów, szczególnie podopiecznych Domów Pomocy Społecznej. Obecnie obostrzenia oraz wprowadzone surowe zasady bezpieczeństwa znaczenie ograniczyły seniorom kontakt ze światem zewnętrznym. Nie ma odwiedzin, pomocy najbliższych.
Dlatego też tak ważna i potrzebna jest nasza pomoc dla Domu Pomocy Społecznej w Zgierzu. Przebywa tam aktualnie 99 podopiecznych. Seniorzy ci zostali poproszeni o napisanie listów do Św. Mikołaja. Jakie było nasze zdziwienie, kiedy okazało się, że brakuje tam naprawdę podstawowych rzeczy takich jak np. cukier, herbata, kawa, skarpety, maszynka do golenia, kosmetyki dla pań i panów, ciepły koc, lampka nocna czy kubek do herbaty. Marzenia seniorów jak widać są naprawdę niewielkie i ze względu na sytuację, pozostają niemożliwe do spełnienia. Pragniemy w tym trudnym czasie dać im chwilę wytchnienia oraz sprawić, że uśmiech i radość zagości na dłużej.Wszystkie dary- prezenty można przynieść do naszej szkoły i zostawić w wystawionym w przedsionku pudle do 10 grudnia 2020 r.
W razie pytań, proszę o kontakt telefoniczny 519 728 600.
Koordynator akcji- Agata Wańkowska- pedagog
UDOSTĘPNIAJCIE, POMAGAJCIE, DOBRO POWRACA!
" BO JAK NIE MY TO KTO''


Energetyki - informacje dla rodziców